Korn bliver holdt i en hånd henover en mark med blå himmel, styrker, plads til at gro, plads til at leve, plads til at skabe

Plads til at gro

Region Sjælland er grøn omstilling i praksis. Vi går forrest og har vist vejen til genanvendelse i 50 år. Sjællands landskab skaber pladsen til bæredygtige produkter og kulinariske oplevelser.

Førende i grøn omstilling

  • Verdens første cirkulære industri-symbiose ligger i Kalundborg. Siden 1972 har de gjort restprodukter fra én virksomhed til ressourcer hos en anden.
  • Mange virksomheder i Region Sjælland er eksperter i løsninger inden for genanvendelse af f.eks. flamingo, glasfiber, glas, bilruder, plast, metal, slam og byggeaffald.

Grøn vækst og arbejdspladser

  • Omsætningen af grønne varer og tjenester er vokset mest på Sjælland, Lolland, Falster og øerne.
  • Der kan skabes 7.600 nye grønne jobs i Region Sjælland og grøn vækst på 19 mia. kr. frem mod 2035.

Plads til at gro: Stolt gastronomi tæt på naturen

  • Region Sjælland dyrker de egnsunikke produkter  – vi har vingårde, mikrobryggerier, dansk tang, most og cider.
  • Lammefjorden har 2 af Danmarks EU-beskyttede geografiske titler for egnens kartofler og gulerødder.
  • Region Sjælland styrker dansk gastronomi med Madens Folkemøde og Michelin-restauranter.

Download fakta ark om plads til at gro