Blue Chap

Blue Chap

Nyhed

Blue Chap, en virksomhed i Roskilde som leverer mobile IT-løsninger til flyselskaber, har modtaget millioninvestering fra Impagt Invest Sjælland og Spring Nordic, der er partnere til Sjællands Udviklingsalliance.

Blue Chap

Blue Chap er en Roskilde-baseret virksomhed, som har specialiseret sig i at levere mobile IT-løsninger til flyselskaber over hele verden. Blue Chap har, gennem de sidste syv år, arbejdet med at optimere og digitalisere piloternes rapporteringer før, under og efter flyvning gennem appen ”TaillLog”.

Perioderne med de indstillede flyvninger pga. Covid-19 har betydet, at flyselskaberne har haft tid til at undersøge, hvordan de via digitalisering kan effektivisere og fremtidssikre deres virksomheder.

På digitaliseringsområdet halter flyindustrien langt efter andre brancher – bl.a. på grund af en restriktiv lovgivning. Men branchen har fået øjnene op for mulighederne i en digital afvikling og dataudnyttelse. Derfor kigger mange flyselskaber ind i at gøre hverdagen digital.
Morten Gershøj Andersen, Managing Director, Blue Chap

Nødvendige data er digitale

For mange flyselskaber foregår registrering og datahåndtering under flyvning på papir, som printes ud forud hver flyvning. Med TailLog, derimod, kan piloten tilgå alle nødvendige data digitalt på en iPad. Den digitale afvikling og dataregistrering eliminerer menneskelige fejl ligesom BackOffice ressourcer til at behandle data efterfølgende heller ikke længere er nødvendige.

Muligheder for databearbejdning

Den øgede digitalisering betyder også nye muligheder for databearbejdning, som for mange flyselskaber er noget helt nyt. Blue Chap har således en vigtig opgave i at vise flyselskaberne, hvordan de via data kan optimere og reducere omkostningerne forbundet med deres flyvninger.

Den data, som TailLog opsamler kan bruges på et utal af måder. Det kunne fx være brændstofberegninger, som gennem digitalisering kan fuldautomatiseres. Det giver flyselskaberne indsigt i, hvordan de kan reducere brændstofforbruget til gavn for både deres økonomi og mere bæredygtig flyvning fremover.
Morten Gershøj Andersen, Managing Director, Blue Chap

Millionbeløb i investering

Spring Nordic og Impagt Invest Sjælland har allerede investeret et millionbeløb i Blue Chap og der er lagt op til yderligere kapitaltilførsel over de næste år.

Blue Chap har et markant vækstpotentiale. De har en profil, der matcher vores fokus på at investere i digitalisering og grøn omstilling. Derudover har de ramt en niche i flyindustrien. De mindre flyselskaber har ikke tidligere været i stand til at digitalisere af økonomiske årsager, men da TailLog er prisvenligt, har de nu muligheden. Vi er overbeviste om, at flybranchen kommer til at flytte sig gevaldigt over de næste 10-15 år, og at Blue Chap bliver en vigtig spiller i det ryk.
Troels Gert Nielsen, CEO, Spring Nordic

Sparring, viden og netværk

Ud over en økonomisk indsprøjtning, tilfører vi også virksomheden professionel sparring, viden og netværk. Vi følger de virksomheder, vi investerer i tæt, så vi løbende kan bidrage til deres forretningsudvikling.
Troels Gert Nielsen, CEO, Spring Nordic

Nye ansættelser

Investeringen har, over de seneste måneder, resulteret i otte nye ansættelser og Blue Chap forventer at ansætte yderligere fem-seks medarbejdere over de næste år.

Blue Chap

Blue Chap leverer mobile IT-løsninger til flyselskaber over hele verden. Blue Chap gør omstændige, manuelle processer digitale og letter de administrative arbejdsgange forbundet med flyvninger. Blue Chaps app ”TailLog” sikrer nem adgang til data for piloten, eliminerer menneskelige fejl, fjerner behovet for backoffice ressourcer og skaber en unik platform til generel databearbejdelse.

Læs mere om Blue Chap her

Om Spring Nordic

Spring Nordic hjælper innovative virksomheder til vækst og udvikling. Spring Nordic investerer enten gennem Fonden Spring Nordic eller via investeringsselskabet Impagt Invest Sjælland, som er ejet af Andel A.m.b.a. og Sparekassen Sjælland-Fyn.

Læs mere om Spring Nordic her