Økoladen

Økoladen

Mød en af vores rollemodeller for virksomheder i Region Sjælland: Økoladen. Økoladen er historien om en lille, familiedrevet chokoladefabrik med en vision om at skabe de bedst tænkelige chokoladeprodukter, som både er økologiske, bæredygtige og håndlavede.

Økoladen 

Økoladen er en lille, familiedrevet chokoladefabrik i Vordingborg, der ejes og drives af Jan og Amanda Elmelund. Økoladen har siden 2004 produceret chokolade ud fra en vision om at skabe de bedst tænkelige chokoladeprodukter, som også er økologiske, bæredygtige og håndlavede. 

Fælles for vores to brands, Økoladen og Elmelund, er de rettesnore, vi bruger i hverdagen for at skabe lækker, økologisk chokolade. Vi starter med at gå ud og finde de bedste råvarer. Her spares der på ingen måde, og vi får vores råvarer fra nært og fjernt. 
Jan og Amanda Elmelund 
Økoladen

Håndlavet chokolade 

Chokoladen og de øvrige råvarer til chokoladefabrikken er håndplukket fra flere forskellige steder rundt omkring i verden for at efterleve ønsket om at arbejde med de bedste råvarer. Chokoladen er lavet af kakaobønner fra tre lande og områder: Rio Bamba i Ecuador, Cusco i Peru og São Tomé. 

Vi bruger hænderne i produktionen. Det gør vi både fordi, vi synes det er sjovt, og fordi vi mener, at et produkt, der bare er spyttet ud af en maskine, aldrig kommer til at have den samme smag, som de produkter, vi lægger håndarbejde og kærlighed i. Hver en lille detalje, som en streg af chokolade eller et drys af hindbærpulver, tæller i det endelige resultat. 
Jan og Amanda Elmelund 

Økoladen 2.0 

Økoladen har leveret økologisk, bæredygtig chokolade siden 2004, og med lanceringen af Økoladen 2.0 er Jan og Amanda gået skridtet videre med bionedbrydelig emballage. 

Vi har ikke lyst til at fylde folk med tilsætningsstoffer eller miljøet med giftigt affald. Derfor valgte vi tilbage i 2004 den økologiske vej, og vi har lige siden fokuseret på at lave lækker, økologisk chokolade, vi fuldt ud kan stå inde for. Af samme grund går vi nu et skridt videre. For hvad er vores økologiske holdning egentlig værd, hvis vi pakker den ind i plastik og æsker med masser af giftig kemi? 
Jan og Amanda Elmelund 

Økoladen har indledt et samarbejde med PurePrint, som er et af bare tre trykkerier i verden, der har opnået den ultimative miljøcertificering ”Cradle to Cradle” (en certificering, der bruges globalt på tværs af industrier af designere, mærker og producenter til at designe og fremstille produkter, der muliggør en sund, retfærdig og bæredygtig fremtid). Emballagen i Økoladen 2.0 er således fri for skadelige kemikalier og tungmetaller og er 100% bionedbrydeligt. PurePrint er FSC-certificeret og Økoladen 2.0 bærer derfor også FSC-mærket. 

Vi er utroligt stolte af at være den første chokoladeproducent i verden, der bruger bionedbrydelig kartonemballage. Med Økoladen 2.0 går vi forrest i kampen for bæredygtighed og håber på at kunne inspirere andre til at følge trop. Vores mål er naturligvis, at al vores chokolade med tiden skal pakkes ind i samme spiselige emballage – til gavn for miljøet og fremtidige generationer. 
Jan og Amanda Elmelund 
Økoladen

Firmagaver er et vækstområde 

Økoladen sælger både til private og til erhverv, og har de sidste par år oplevet en stigende efterspørgsel på firmagaver. 

Efterspørgslen på firmagiver er vokset stødt de sidste på år og er et vækstområde, vi vil fortsætte med at udbygge.
Jan Elmelund 

Sjællands Udviklingsalliance 

Jan og Amanda Elmelund er medlemmer af Sjællands Udviklingsalliance og ser medlemskabet som en mulighed for at sætte fokus på bæredygtighed og økologi. 

Vil du, ligesom Jan og Amanda Elmelund fra Økoladen, være medlem af Sjællands Udviklingsalliance, kan du gøre det her Bliv medlem af Sjællands Udviklingsalliance | Læs hvordan her (sjua.dk) 

Økoladen 

Økoladen er en lille, familiedrevet chokoladefabrik i Vordingborg, ejet og drevet af Jan og Amanda Elmelund. Økoladen har siden 2004 produceret chokolade ud fra en vision om at skabe de bedst tænkelige chokoladeprodukter, som også er økologiske, bæredygtige og håndlavede. 

Læs mere om Økoladen her