FermHub Zealand

FermHub Zealand

Mød en af vores rollemodeller for virksomheder i Region Sjælland: FermHub Zealand. FermHub Zealand er historien om en industriel biofermenteringsplatform, som hjælper mindre fermenteringsvirksomheder og -projekter med at komme fra laboratoriestadiet til kommerciel produktion. Industriel biofermentering kan bl.a. benyttes til at producere nye, sunde og bæredygtige fødevarer og dermed være med til at sikre mad nok til en globalt voksende befolkning.

FermHub Zealand

FermHub Zealand er en demonstrationsplatform inden for industriel biofermentering placeret i Den Gamle Sukkerfabrik i Gørlev. FermHub Zealand-projektet blev påbegyndt i 2019 med det formål at hjælpe mindre fermenteringsvirksomheder og -projekter med at komme fra laboratoriestadiet til kommerciel produktion via en professionel opskaleringsplatform. Her fremmes udviklingen af nye, sunde fødevarer og andre biosolutions-teknologier baseret på bæredygtige produktionssystemer i samarbejde med virksomheder, universiteter og forskningsinstitutioner. Etableringen af demonstrationsplatformen sker med støtte fra Andel og Erhvervsfyrtårnet Biosolutions Zealand og forventes at være klar til åbning i løbet af 2024.

FermHub Zealand skal være en førende demonstrationsplatform indenfor industriel biofermentering.
Christopher Kjølby Jensen, bestyrelsesformand hos FermHub Zealand

Ideen til FermHub Zeland

Ideen til Fermhub Zealand opstod i 2018, hvor Lulu Harms Larsen og hendes nu afdøde mand, Steen Brock, mødte brødrene Christian Kjølby og Christopher Kjølby Jensen. De oplevede en mangel på faciliteter i Danmark med mulighed for at opskalere biosolutionsteknologier til industriel skala. Mødet blev startskuddet til at gøre FermHub Zealand i Gørlev til et sted, som skulle drives af iværksættere for iværksættere, og hvor man kunne komme som opstartsvirksomhed og få prøvet sin biosolutions-teknologi af i stor skala. FermHub Zealand drives i dag af Lulu Harms Larsen, Christopher Kjølby Jensen og Christian Kjølby.

Før etableringen af FermHub Zealand fandtes der ingen steder i Danmark, hvor man kunne afprøve og udvikle sine teknologier i et fermenteringsmiljø på demonstrationsskala, og på den måde tage skridtet videre fra testfasen til faktisk produktion.
Christopher Kjølby Jensen, bestyrelsesformand hos FermHub Zealand
FermHub Zealand

Fermenteringshub

FermHub Zealand råder over moderne kontor-, møde- og konferencefaciliteter i Den Gamle Sukkerfabrik i Gørlev, samt laboratorie- og produktionsfaciliteter. Det er hensigten, at FermHub Zealand skal fungere som en fermenteringshub, hvor virksomheder kan leje sig ind og få adgang til et komplet industrielt fermenteringsanlæg på rimelige vilkår. Her kan industrien, forskere, og studerende sammen eller hver for sig arbejde med at udvikle deres biosolutions-teknologier.

Vi ønsker at tilbyde en ”state-of-the-art” teknologiplatform og et produktionsudviklingscenter, hvor startups, SMV’er og andre kan afprøve og starte en produktion indenfor fermentering af fødevarer og andre bæredygtige biosolutions-teknologier.
Christopher Kjølby Jensen, bestyrelsesformand hos FermHub Zealand

Industriel biofermentering

I 2050 forventes vi at runde 9,7 mia. mennesker på jorden. Derfor bliver det nødvendigt at finde på nye måder at fremstille fødevarer, materialer og andre produkter på, som samtidig skal kunne leve op til krav om bæredygtighed og cirkulær økonomi. Med andre ord er der et stort behov for at udvikle nye bæredygtige produktionsmetoder, og det er her, mikrobiel biofermentering kommer i spil.

Mikrobiel biofermentering er fermentering med mikroorganismer som alger, gær, svampe og bakterier i lukkede sterile systemer. Industriel biofermentering gør det muligt producere bl.a. store mængder fødevarer og fødevareingredienser med et lavt ressourceforbrug, uden at bruge enorme markarealer, og kan derfor være med til at sikre mad nok til en globalt voksende befolkning.

Den traditionelle fødevareproduktion, som vi kender den i dag, står overfor forandring, og der er behov for, at vi udvikler nye løsninger, som kan supplere de eksisterende teknologier. Her rummer biofermentering i industriel skala et stort potentiale til at blive en af løsningerne på fremtidens fødevareforsyning.
Christopher Kjølby Jensen, bestyrelsesformand hos FermHub Zealand

Sjællands Udviklingsalliance

FermHub Zealand er medlem af Sjællands Udviklingsalliance og ser medlemskabet som en mulighed for at sætte fokus på både industriel biofermentering og partnerskaber.

Vil du, ligesom FermHub Zealand, være medlem af Sjællands Udviklingsalliance, kan du gøre det her: Bliv medlem af Sjællands Udviklingsalliance | Læs hvordan her (sjua.dk)

Om FermHub Zealand

FermHub Zealand er en demonstrationsplatform inden for industriel biofermentering placeret i og omkring Den Gamle Sukkerfabrik i Gørlev.

Læs mere her