FermHub Zealand

FermHub Zealand

Nyhed

FermHub Zealand har modtaget en investering på 10 mio. kr. fra Andel til etablering af et vækstmiljø for opstartsvirksomheder inden for industriel biofermentering i Den Gamle Sukkerfabrik i Gørlev. Med industriel biofermentering er det muligt at producere store mængder fødevarer uden enorme markarealer og med lavt forbrug af energi. Dermed kan industriel fermentering være med til at sikre mad nok til en globalt voksende befolkning.

FermHub Zealand

FermHub Zealand er en dansk virksomhed, der har specialiseret sig i industriel biofermentering. Bl.a. benyttes det til at producere nye sunde og bæredygtige fødevarer via fermentering med mikroorganismer som fx alger, gær, svampe og bakterier i lukkede sterile systemer. Med industriel biofermentering kan man producere store mængder fødevarer uden at bruge enorme markarealer og med lavt forbrug af energi. Dermed kan industriel fermentering være med til at sikre mad nok til en globalt voksende befolkning.

Når vi taler fermentering, så mener vi produktion af mikroorganismer fx alger, gærceller, svampe og mælkesyrebakterier i meget stor skala og i store lukkede systemer - lidt det som man kender fra Novo Nordisk, Novozymes og Chr. Hansen. Danmark er verdensførende indenfor den teknologi, og her kan vi være med til at fremstille fremtidens fødevarer og nye ingredienser, som vi kan bruge i stedet for de ikke så bæredygtige alternativer, vi bruger rigtigt meget i dag.
Christopher Kjølby Jensen, bestyrelsesformand for FermHub Zealand

Investering til opskaleringsfacilitet

Sjællands Udviklingsalliance har faciliteret mødet mellem FermHub Zealand, Andel og Erhvervshus Sjælland, som altså nu er resulteret i etableringen af et vækstmiljø i Den Gamle Sukkerfabrik i Gørlev:

Vi glade for, at vi kan være med til at skabe udvikling via vores netværk med Sjællands Udviklingsalliance. Det at være i stand til at sætte de rigtige mennesker sammen på det rigtige tidspunkt, kan føre til store ting – og det er sådan, vi kan skabe udvikling sammen.
Mads Kragh, direktør, Erhvervshus Sjæland
FermHub Zealand

Med investeringen på de 10 mio. kr. fra Andel kan FermHub nu købe udstyr til Danmarks første opskaleringsfacilitet i Den Gamle Sukkerfabrik i Gørlev.

Det er et utroligt vigtigt bidrag til det arbejde, vi nu kan sætte i gang her med at få etableret en facilitet til brug for opskalering for industriel biofermentering - i øvrigt det første anlæg i landet. Bevillingen fra Andel er med til at skabe den første byggesten i det, som forhåbentligt bliver et stort pulserende erhvervsfyrtårn i Region Sjælland.
Christopher Kjølby Jensen, bestyrelsesformand for FermHub Zealand

Test af ideer i stor skala

Ideen til Fermhub Zealand opstod for omkring tre år siden, hvor Lulu Harms Larsen, som ejer kontorfællesskabet på Den Gamle Sukkerfabrik, mødte Christopher Kjølby Jensen. De havde begge en oplevelse af, at det at få deres ideer opskaleret i stor størrelse kun var noget som foregik i udlandet. Mødet blev startskuddet til at gøre Den Gamle Sukkerfabrik til et sted, som skal drives af iværksættere for iværksættere, hvor man kan komme som opstartsvirksomhed og få prøvet sin ide af i stor skala.

Christopher og jeg mødte hinanden i forbindelse med et forløb om nye sunde fødevarer, og vi stod med samme problem. Vi blev enige om at starte FermHub Zealand her i Gørlev, hvor jeg i forvejen bor og har faciliteter, og hvor vi er tætte på det stærke biotekmiljø, som i forvejen findes i Kalundborg.
Lulu Harms Larsen, co-founder & CEO, finance & administration

FermHub Zealand forventer at have etableret anlægget sidst i 2022. Herefter skal der i første halvdel af 2023 køres test og i anden del af 2023 vil der blive kørt forsøg med eksterne partnere.

Læs mere om FermHub Zealand her