AP Pension, presse, nyheder, initiativer

Sjællands Udviklingsalliance indgår partnerskab med AP Pension

Pressemeddelelse

1 mia. kr. skal igangsætte bæredygtige projekter i Region Sjælland. Det var ambitionen for de 14 personer, der sidste år lancerede Sjællands Udviklingsalliance. Nu melder AP Pension sig på banen i et strategisk partnerskab: Vi er parate til at investere mere end 1 mia. kr. i Region Sjælland.

AP Pension indgår partnerskab med Sjællands Udviklingsalliance

Fra AP Pensions side drejer det sig om at skubbe på en i forvejen positiv udvikling.

- Vi har gennem AP Ejendomme allerede foretaget betydelige investeringer i Holbæk, og er på vej i Kalundborg. Sjællands Udviklingsalliance giver os mulighed for hurtigere og med flere og større investeringer at komme ud i hele Region Sjælland. Vi er klar med investeringer i ejendomme, projekter i Offentlige Private Partnerskaber og etablering af seniorboliger, siger Bo Normann Rasmussen, administrerende direktør i AP Pension og fortsætter,

- AP Pension står overfor at skulle øge vores ejendomsinvesteringer væsentligt over de kommende år, og vi forventer, at alliancen vil byde sig til med gode, økonomisk velfunderede og bæredygtige projekter. Vi skal sikre gode afkast til vores kunder, og hvis vi kan kombinere det med alliancens målsætning om at få flere projekter i gang på Sjælland og derved understøtte udviklingen af regionen, ser vi det som et ekstra plus.

Sjællands Udviklingsalliance ser det som et mileskridt i bestræbelserne på at få forløst det store potentiale for at udvikle regionen.

 - Jeg ser et stort potentiale for udviklingen på Sjælland, Lolland, Falster og øerne. Målet med alliancen er at forsøge at sætte turbo på udviklingen og skaber en reel positiv forandring for regionen og dens borgere. Vi vil hjælpe med at bygge bro mellem de gode projekter, der allerede findes, og den risikovillige kapital, der er behov for. AP Pensions tilsagn om at være med som partner i Sjællands Udviklingsalliance, er derfor meget glædeligt og anerkender værdien af vores samarbejde, udtaler Lars Petersson, administrerende direktør i Sparekassen Sjælland-Fyn.

Region Sjælland ser det nye partnerskab som essensen af formålet med etableringen af Sjællands Udviklingsalliance: De gode ideer og pengene skal finde hinanden.

- Vi så et behov for at samle driftige mennesker i et fællesskab om udviklingen af vores fantastiske region. Derfor er det stærkt, at vi i alliancens første leveår, og udfordret af Corona, allerede er kommet i mål med en afgørende målsætning om at skaffe kapital og igangsætte udvikling for 1 milliard kroner. Det bidrager til, at Region Sjælland er et attraktivt sted at bo, arbejde og drive virksomhed i - også om 10 og 20 år, fortæller regionsformand Heino Knudsen og slutter,

- Med det afsæt som Sjællands Udviklingsalliance har fået på den helt korte bane, har vi fået bekræftet værdien af alliancen og de fremtidsperspektiver, som der er i den. Alliancen er på mange måder det samarbejde og netværk, regionen har manglet.

Om Sjællands Udviklingsalliance

Sjællands Udviklingsalliance er etableret af Sparekassen Sjælland-Fyn og Region Sjælland med det formål at samle gode kræfter på tværs af offentlige institutioner, private virksomheder, brancher og sektorer for at forløse det store potentiale, der er for Region Sjælland. Sjællands Udviklingsalliance har en målsætning om at tiltrække 1 milliard kroner til finansiering af projekter, som vil udvikle byer og lokalsamfund i regionen, så området også i fremtiden er et attraktivt sted at bo, arbejde og drive virksomhed i.

Sjællands Udviklingsalliance består af et repræsentantskab på 14 personer, en række partnerskaber og drives af et sekretariat, som ledes af Region Sjælland og Sparekassen Sjælland-Fyn.

Kontaktoplysninger for pressen

Nicolai Nielsen, pressechef AP Pension, 40 83 99 73

Heino Knudsen, regionrådsformand i Region Sjælland, 51 14 54 96

Carsten Krabbe, direktør for Regional Udvikling i Region Sjælland, 60 25 59 02

Marianne Salling, kommunikationsdirektør i Sparekassen Sjælland-Fyn, 29 64 33 87 ​

Læs også artiklen hos Børsen her