Udviklingskonferencen 2023

Fra venstre: Lars Petersson, Stine Petersen, Søren Kjærsgaard, Christian Olesen, Jens Stenbæk, Svend-Aage Dreist, Brian Nielsen.

Udviklingskonferencen 2023

Pressemeddelelse

Udviklingskonferencen 2023: Sjællands Udviklingsalliance anerkender med tre priser LEVE-PRISEN, SKABE-PRISEN og GRO-PRISEN virksomheder, organisationer, foreninger og ildsjæle, som bidrager til at gøre Sjælland og øerne til et attraktivt sted at leve, skabe og gro.

LEVE-PRISEN, SKABE-PRISEN og GRO-PRISEN

Til Udviklingskonferencen 2023, som i år fandt sted i Arena Næstved, uddelte Sjællands Udviklingsalliance 3 priser: LEVE-PRISEN, SKABE-PRISEN og GRO-PRISEN til en forening, virksomhed, organisation eller en ildsjæl, som på hver deres måde har bidraget til at gøre det attraktivt at leve, skabe og gro på Sjælland og øerne.

I år blev priserne sponsoreret af Sparekassen Sjælland-Fyn, DreistStorgaard og Andel.

LEVE-PRISEN

Sparekassen Sjælland-Fyn præsenterede LEVE-PRISEN 2023 og gav kr. 15.000 til Stine Prüss Petersen, som modtog prisen på vegne af Min Købmand Lyderslev.

Udviklingskonferencen 2023
Lars Petersson, Stine P. Petersen & Søren Kjærsgaard

Da den lokale købmand i Lyderslev på Stevns fik afslag på et lån til en modernisering af butikken, gik de lokale sammen. De dannede en borgergruppe og tog kontakt til Dagrofa, som har 100 borgerbutikker, hvor borgere er involveret som ejere. Gennem anparter, støttekoncerter og indsamlinger lykkedes det at bevare købmanden.

Vi ved, at det at have indkøbsmuligheder i et lokalsamfund har en direkte indflydelse på attraktiviteten i området og dermed på huspriserne. Vi vil med LEVE-PRISEN og donationen gerne hylde ildsjælen Stine Prüss Petersen og det enorme arbejde, hun har udført for at sikre, at hendes lokalområde fortsat har en købmandsbutik og dermed er et godt sted at leve.
Lars Petersson, initiativtager til og formand for Sjællands Udviklingsalliance og administrerende direktør i Sparekassen Sjælland-Fyn
Hvis ikke vi kunne beholde butikken, tror jeg, at byen var døet fuldstændig hen. Processen har haft en betydning for fællesskabet i vores lille by, og jeg håber, at vores historie kan give andre blod på tanden og dermed sikre liv i vores lokalsamfund på Sjælland og øerne.
Stine Prüss Petersen

SKABE-PRISEN

DreistStorgaard præsenterede SKABE-PRISEN 2023 og gav kr. 15.000 til Brian Vidtøft Nielsen for Kalundborg Kollegiet.

Udviklingskonferencen 2023
Svend-Aage Dreist og Brian V. Nielsen

Brian Vidtøft Nielsen er revisor og skattekonsulent i TaxCompany og investerer sideløbende i udviklingsejendomme. Brian har omdannet det tidligere Kalundborg Sygehus til Kalundborg Kollegiet og skabt ungdomsboliger med plads til fællesskab.

De mange nye uddannelser i Kalundborg har medført et øget behov for ungdomsboliger, hvilket Brian Vidtøft Nielsen har skabt med Kalundborg Kollegiet. Han har omdannet det tidligere sygehus til flotte og billige ungdomsboliger med afsæt i de unges behov og med plads til fællesskab.

Vi ved, at det er vigtigt, at der med de gode uddannelsesmuligheder også er ungdomsboliger til de studerende. Kalundborg Kollegiet er dermed med til at understøtte bosætningsmulighederne lokalt.

Vi vil med SKABE-PRISEN og donationen gerne hylde ildsjælen Brian Vidtøft Nielsen for at have skabt Kalundborg Kollegiet og været med til at sikre, at de studerende nu kan skabe deres egen fremtid.
Svend-Aage Dreist Hansen, repræsentant i Sjællands Udviklingsalliance og partner i DreistStorgaard

 

Der sker virkelig meget i Kalundborg og den udvikling, ville jeg gerne være en del af. Kalundborg Kollegiet er et godt eksempel på samarbejde mellem det offentlige og private, og jeg håber, at det kan inspirere til endnu mere samarbejde på tværs, så vi sammen kan skabe mere udvikling.
Brian Vidtøft Nielsen

GRO-PRISEN

Andel præsenterede GRO-PRISEN 2023 og gav kr. 15.000 til Thorsbjerggaard.

Udviklingskonferencen 2023
Jens Stenbæk, Christian Duus Olesen & Christine Ravnholt Hartmann

Thorsbjerggaard er beliggende få kilometer fra Skælskør og er Skandinaviens største producent af spisemajs og Danmarks største leverandør af græskar.

Vi vil med GRO-PRISEN og donationen gerne hylde virksomheden Thorsbjerggaard og deres evne til at gro grøntsager, som skaber energi til at leve livet. Deres passion for græskar har betydet, at der nu afholdes en særlig græskarfestival i Skælskør, der fremmer fællesskabet omkring at spise, det man gror. På den måde bidrager Thorsbjerggaard til at gøre Sjælland og øerne til et attraktivt sted at leve, skabe og gro.
Jens Stenbæk, repræsentant i Sjællands Udviklingsalliance og bestyrelsesformand i Andel
Vi er stolte over de fantastiske råvarer, som regionen har at byde på. Da vi begyndte at dyrke græskar, var de ikke udbredt i Danmark, men de er en fantastisk spise, og det ville vi gerne lære danskerne, så derfor støttede vi også op om en græskarfestival. Der er få ting , der kan bringe mennesker sammen, som mad.
Christian Duus Olesen, Thorsbjerggaard

Udviklingskonferencen 2023 - Sjælland og øerne på forkant

Sjællands Udviklingsalliance er etableret af Sparekassen Sjælland-Fyn og Region Sjælland med det formål at sætte turbo på udviklingen på Sjælland og øerne, så området også i fremtiden er er et attraktivt sted at bo, arbejde og drive virksomhed. Sjællands Udviklingsalliance består af en række repræsentanter fra det offentlige og det private, som alle vil hjælpe med at skubbe på udviklingen via deres respektive netværk.

For at hjælpe udviklingen på vej afholdt Sjællands Udviklingsalliance ”Udviklingskonferencen 2023 – Sjælland og øerne på forkant”. Målet var at samle personer på tværs af offentlige institutioner, private virksomheder, brancher og sektorer til en konference, der både gav ny viden og mulighed for at udvide sit netværk, så vi sammen forløse det store potentiale, der er for Sjælland og øerne.

Sjællandske Medier (Erhverv Sjælland) er mediepartner til konferencen og Næstved Kommune er konferencepartner.

Mediepartner Konferencepartner
Udviklingskonferencen
Udviklingskonferencen